23. Twijfel

Sport ik nu wel op dit eiland? De fiets doet niet echt mee. En zwemmen? Dat is zoeken. De zee is wild; meestal staat er een bordje met verboden te zwemmen. Eigenlijk mag er niks aan zee, van barbecue tot en met de jacht: niet hier. Er zijn wel zwembaaien, in een drukker deel. Die gaan we later opzoeken. Hoewel het niet meevalt om ergens te komen; de 23-graden- hellingweg vermijdt Tillie heel lief voor mij. Dan hebben we nog de yoga, meditatie en gezond-eten afdeling: geheel thuisgebleven. Het vooruitzicht van controle, van het gehele gezondheidspakket, op een mooie, zonnige plek, heeft me al genoeg vreugde gebracht. En nu de werkelijkheid van relaxen en om me heen happen. Ik heb de juiste, en vertrouwde, combinatie te pakken. Maar…Ik vind het toch tijd voor iets anders?

Wat hier heel goed lukt is wandelen. Vandaag in een vulkanisch gebied. De ondergrond bestaat uit losse brokken steen. Ze rollen. Het is als mijn lievelingskermisattractie, het lunapark. Zwarte stenen, turquoise golven en dan een mooi baaitje: Na een halve dag wandelen, lunaparken we verder met de auto. We hebben er een filmpje van, maar uploaden moet ik even uitzoeken. Waarheen? Zee, waarin je kunt zwemmen. O en een geluk daar, zo in de mooie golven. Wat een dag! Zou die nu beter zijn geworden van yoga, meditatie, geen suiker? Wie weet wel slechter. Wie het weet mag het zeggen. En misschien ga ik het morgen uitproberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s