76. Wat wint

De detoxpillen liggen in de keuken klaar, al weken. De gebruiksaanwijzing: 4 pillen per dag, niet innemen met koffie en suiker. Een goede vriendin gaf me gister de tip om eens te starten met één dag per week zonder suiker. En het zo behapbaar te houden. Ik hap al zes dagen per week een reep chocolade weg, met caramelvulling. En niks geen pure chocolade, díe reep blijft intact in de kast. Je zou dus denken: niks nieuws onder de zon. En dat is ook zo, alleen is de hoeveelheid suiker en vet sterk toegenomen. Dat kan dus ook: ik beoog het ene, en oogst het tegenovergestelde. Die wip zal een keer doorzakken naar de andere kant, als ik zo doorga, kan niet anders, dus dat is het mooie eraan.

Met mijn mond vol zoet en veel, luchtig en smooth lijkt de optie om zwaar op bittere groenten te kauwen buiten bereik van mijn wil. Ik wentel me, verstop me en vraag me af wat de zin is van gezond eten. Het is toch allemaal veel fijner zo. En makkelijker ook. Een reep chocolade voor de lunch is zo gefixed. Een maaltijdsalade van de permacultuurtuin, waar het zand in vastgegroeid hoort voor de B12, vergt veel meer bereidingstijd, veel meer kauw- en etenstijd, meer dan even doorbijten.

De laatste tijd heb ik mij enkele ziekenhuisafspraken door gehypochonderd. Gezond verklaard, is de rust even terug, maak ik me slechts nog een beetje zorgen over de straling van de doorstane onderzoeken (ja ik ben een echte hoor, sorry). Het gaat lichamelijk dus goed met me, geen impuls hier tot gezonder eten, gelukkig.

Welke kant het allemaal opgaat met mijn eetpatroon, kan ik niet voorzien, ik weet niet eens meer wat ik wil.

Het sporten dan? Onweer trok een streep door de trimclub gister. Heerlijk zo’n mailtje: “Vanavond cancelen we.. etc.” Hoef ik niet eens zelf niet te gaan, mij ook niet schuldig te voelen. Het aquajoggen staat me wel om de hoek te roepen, eerdaags, geen ontkomen aan, in een buitenbad. Het fietsen voor de post, dat blijf ik heerlijk vinden.

Mediteren, yoga? Dat staat vroeg in de ochtend op het programma, in de tuin. Ik ben er hoor, met koffie en WiFi, onderuit in een stoel. Ik heb vakantie, van mezelf, zoiets zal het wel zijn.

Wat wel plaatsvindt: stampot bij 30°. Ik ben niet helemaal van het pad af.

Een gedachte over “76. Wat wint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s