52. Avanti

Ik ben weer op gang gekomen. De laatste tijd heb ik het sporten voor chocoladerepen ingeruild. Daar heb ik zoveel energie van gekregen; ik kan er nu weer volop tegenaan.

Om te beginnen gaan we, voor 1 euro pp, naar de sauna, waar ik op maandagochtend mijn afvalstoffen kwijtraak. Maandagmiddag ga ik naar de gezond-eten-academy, van yin en yang. Het gaat over suiker, en ze beloven mij te helpen van mijn verslaving af te komen. Via de geleidelijke weg, het moet leuk blijven, anders val ik zo snel weer terug. Agavesiroop in plaats van suiker. Dan barista havermelk, en de koffie bijmengen met granenkoffie. Het is gewoon heel lekker. Ook heb ik die dag wat desserts leren maken, en taarten. De zoetheid komt dan van rijstmoutstroop, dat is helemaal niet erg.

De huisarts bemoeit zich er ook mee. Ik blijk tekorten te hebben van elke vitamine die hij laat testen (B11, B12, D). Geïnjecteerd, en met een tasje vol ampullen en tabletten, ga ik huiswaarts. Ik word zo aan alle kanten het goede pad op gestimuleerd, de supermarkt in.

Daar koop ik tassen vol groentes en detoxthee. Ook start ik een kuurtje; mijn moeders familie zoekt, teelt, oogst, droogt en versnijdt een uitgebalanceerde kruidenmelange. Dat doen ze al een eeuw of zo. Ze versturen het de hele wereld over. Het is goed voor je bloed. Dat drink ik nu in de ochtend, zonder agavesiroop. Een hele opgave. Tillie doet voorzichtig mee. Dit voorjaar ga ik zelf aan de slag met het proces van deze poeders; ik neem het stokje over.

En dan is er nog het bewegen. Ik las dat een warm bad nemen even veel voor je lichaam doet als een fikse wandeling, dus daar lig ik nu heel vaak. Maar ook mountainbike ik, wandel ik ver bossen in, start mijn fietsjob morgen, en ga ik eindelijk dansen dit weekend. Zwemmen gaan, dat lukt maar niet.

De camper, weer gezellig thuis, metamorfoseert ook. Ze ontdoet zich van haar heuga-tapijttegels, om eveneens fris het nieuwe seizoen in te stappen. De politiek doet ook al mee, Groen Links mag het hele land gaan detoxen, mooi hè.

Fijne lente, allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s