285. Bekend gebied

We zijn ’s ochtends weggereden, de motor aan, op ontdekking Drenthe in. Zo arriveerden we onder Gieten in een ander bosgebied. Hier droegen de hoge eiken hun nesten van rupsendraadjes, en de lange grasspieten dorstige spinnetjes. Voor mij te avontuurlijk, voor Til geen enkele belemmering. Gelukkig draaien we even later toch weer ons oude plekje op, terug.

Dezelfde man op zijn fiets met heel grote hond komt weer aan en praat zo vriendelijk, dat we na zijn vertrek gelijk weer een funda-momentje hebben. We beginnen hier meer mensen te kennen, het voordeel van vestigen. Want dat kunnen en willen we heus wel.

We hebben onze draai gewoon gevonden. Zo kan je hier dus zalig je hond uitlaten:

En staan we vrijwel aan een leeg mountainbike-pad. Een plaatselijke spiri-groep heeft een meditatieve wandeling rondom een aandoenlijke kerk met trapgevel opgezet. Waarbij je je ook nog eens onderdompelen kunt in wijze teksten en natuurverschijnselen.

Die laatste hoorden we rap naderen. En dat allemaal in zo’n klein dorp. Plus het warme appelgebak, met vol slagroom, dikke schnitzels, vega-frittata en sorbets bij het enige café op de Brink. Ik ben nu ook echt weer omhoog gejojood, bovenaan beland, nog niet óver een hoge top.

6 gedachtes over “285. Bekend gebied

  1. Wij houden ook van Drenthe. Maar vooral omdat mijn vriend Morris er woont. Als jullie ook verhuizen kennen wij ook nog meer mensen aldaar. Misschien wil mijn vrouwtje dan ook wel tussen al die bekenden wonen… 😃

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s