275. Hier en daar

Ergens boven Zwolle laten we onze trap voor de tweede keer drogen. De parkeerplaats bij een sportveld is groots en leeg en muisstil. Er wordt niet gesport dus ook niet geparkeerd. Behalve wij en een hymer, die met zijn grote ronde voorraam zicht biedt op een vrouw, een man en een tafel vol bierflesjes.

Er komt nog een busje bij, met zijn neus tegen onze neus. En voor dat raam geen alcohol maar amandelmelk én een kat! Die laatste met een prachtige tijgerprint, en zo blijkt later, een kattenluik en een persoonlijk airco-systeem. Dat gebeurt dus eigenlijk nooit, mensen met hun kat op reis. Nou ja, reis, zij wonen in hun bus. Meestal zitten ze ergens op een bergtop, maar daar werden ze vanaf gebonjourd, het land uit, in dit corona-tijdperk. Nu staan ze dan met hun camper grotendeels in ons vorige dorp. We hebben dus voldoende raakvlakken, zelfs als het om de drank gaat.

De volgende dag is onze trap uitgehard, we hebben de smaak echter te pakken. Al vroeg rijden we verder van huis weg, Drenthe in. Net zo wijds als de parkeerplaats, veel groener en o zo mooi. Drentenaren schijnen het gelukkigst te zijn van heel het land. En ze hebben vaker een cowboyhoed, dat valt ons ook op. We komen boven Hoogeveen op een duurzame camperplaats terecht die heel goedkoop is. De beheerders zo gastvrij dat ik mij in een stamkroeg waan. Ze worden wel boos als men het afval niet scheidt: ze scheuren de vuilniszak open en leggen er een a- viertje bij met daarop: “Schaamt u!”

Als Til terug komt van een rondje camping, zegt ze dat ze nog wat bekenden tegengekomen is. Ik ben benieuwd naar de clou van deze grap; we zitten hier te ver, in een ander land. “De mensen met het katje.” zegt Tillie. Hoe kán het, en nu is er ook nog amandelmelk in mijn nieuwe stamkroeg.

Toch wil ik weer naar huis, naar onze paarden. Hoewel zij ons veel minder missen. En het goed hebben, kijk maar:

April minder lesbisch dan we gedacht hadden, maar okay, we vinden haar nog even lief 🙃

Daarbij moeten we ons huis laten zien, aan de pleegzorginstantie. Hiermee zijn de voorbereidingen afgelopen en kunnen we benaderd worden voor een plaatsing! Eerst de camper starten, we zijn weer op weg.

3 gedachtes over “275. Hier en daar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s