273. Omarmen

Ik ben nu ronduit fan van Rutte.

Het gaat ook verder dan zijn uiterlijk. Hij wil geen pieken meer, geen hoge curve, maar een knotje, hij kan de boel zo goed binden. Daarom ben ik om.

Een ommezwaai van hetzelfde kaliber is dat ik gedurende deze vijf corona-weken gezond gegeten en veel gesport heb. Geen feestje, restaurant of bezoekmoment. Nul borrelnoten, toastjes en snoeptrommels op mijn weg. Niet appeltaart met slagroom bestellen in de mountainbike pauze. Van zwarte bonen met een dadel maak ik brownies. Bananen, avocado’s en noten zorgen dat ik maar weinig gewicht verlies, toch zet het langzaam aan, of af. Chronische klachten verdwijnen. Ik lees dat dit gezond-leven-effect ten tijde van de corona-crisis bij één op de vijf mensen plaatsvindt. Dat voordeel ben ik gretig aan het omarmen.

Een nadeel is het vervolg op de dag die ik meeliep op mijn nieuwe werkplek. Beide partijen enthousiast, tot de volgende dag de tent sluiten moest, en de toekomst duister is. Dat nadeel ben ik trouwens eveneens ontzettend aan het omarmen. Omdat Til en ik nieuwe plannen aan het ontwikkelen zijn.

Zo valt er dus toch nog het één en ander te omarmen in dit social distancing tijdperk: Rutte mijn man, dat ik gezond eten kán en een sprankelend plan.

2 gedachtes over “273. Omarmen

 1. Een mens wordt natuurlijk vreselijk nieuwsgierig van zo’n bericht, maar gelukkig ben ik er ook 1 uit 5, dus ik ben druk bezig het effect te versterken. Misschien maar altijd thuis blijven werken… Jammer wel van al die eigengemaakte appeltaarten, roombotercakes en gevulde droppotten van collega’s, maar blijkbaar zijn dat toch de boosdoeners. Er zitten vast banaan, avocado en noten door 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Hahaha dat denk ik ook, bananen etc.! En die gerechtrn komen dan heel erg vaak langs op t werk, en als we dan toch eenmaal bezig zijn, rondt het zo makkelijk af met een ijsje, hamburger en een pak koekjes thuis 😄.
   Maar we leggen nu een gezonde en natuurlijk sterke basis, gezellig 😊

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s