257. Van alles

Omdat het zo lekker gaat, pakken we het eens anders aan. Want de zon is er steeds, aan de kusten, als we Portugal in zakken. De katjes zijn ervaren en ook overal thuis. Mijn hoogtevrees is ingedamd en Tillie houdt zich aan de maximumsnelheid.

Daarom zoeken we het binnenland eens op, met gebergtes en steden. We staan op een plek die vroeger een camping geweest is.

27 jaar geleden sliep ik hier toevallig ook, in een tentje, op mijn verjaardag. Daar heb ik toen zoveel port bij gedronken dat ik er nu nog op teer en verder dus stoppen kon. Gelijk na die vakantie wist ik trouwens dat ik lesbisch was. Kan je zien wat voor een moois stoppen met drinken wel niet met een mens doen kan. Dus grijp u kans, nu ook met dry januari. Enfin, nu is het geen camping meer, maar de douches zijn er nog, alleen maar koud. En dat lijkt me wel wat, morgenochtend, zo’n douche. Om te laten zien hoe gezond ik in die jaren geworden ben. Bij het wakker worden staan de bloemen van de vorst op onze camperruit. We pakken de douche-spullen in en en geven gas. We hebben het zo al koud en dat is vast ook gezond. Nu zijn we dus hop, weg uit de binnenlanden en aangekomen in het warme zuiden van Portugal.