253. Vlekkeloos

De vorige reis naar Zuid-Europa ging zo vlekkeloos niet. De zijdeur van de camper sprong wel eens open, zomaar, op de grote weg. Of het rook de dag door branderig tijdens het rijden. Ook lag er in de ochtend steeds een plas met vocht onder de moterklep. De derde dag belandde onze bus in een Franse garage, in een dorp waar de koude wind in ons gezicht snerpte terwijl we daar noodgedwongen rondwandelden. We hebben vaak mijn neef gebeld, voor hulp: wat die brandlucht nu was, of we de accu nog gebruiken konden en wat er op de grond lekte. Dit jaar gaat het van een leien dakje. De camper mankeert niks, we rijden zorgeloos dieper Frankrijk in. De zon schijnt, en we vinden makkelijk mooie plekken voor de nacht op de camperapp. Ja, het volgende gesprekje komt natuurlijk nog wel eens langs:

Maar daarna glijden we al snel de avond in, raken dichtbij onze camperplaats. Kijk:

We staan stil en proberen wel te bewegen, komen ook nog iets naar voren, maar dan weer stil, gas erbij, het wiel draait, het loeit, rook.

We bellen mijn neef.

Hij legt de kneepjes uit van het loskomen uit de klei. Koppeling, misschien eerste versnelling, gas loslaten, aanloopje of achteruit het bos uit, enz.

We proberen het hele verhaal tot we uitkomen bij zijn laatste optie, en die lukt ons gelukkig!: overnachten op dat bospaadje. En dan morgenochtend een boer zoeken, met een tractor.

Het is een heel mooi plekje, en rustig ook. We kunnen niet makkelijk uitstappen, de bermen zijn hoog, een holle weg. Dat wordt cocoonen. En ik ga koken terwijl Til toch buiten de boel nog bekijkt. Het voelt weer vertrouwd, en ook gezellig met mijn neef als back-up. Nu zijn we er echt.

4 gedachtes over “253. Vlekkeloos

  1. Het is een spannend verhaal met spannende filmbeelden. Ik ga zo en zo nooit ’s nachts rijden (af als het niet anders kan) om problemen te voorkomen en dan zeker niet zo maar een weggetje op. Wij zaten vast in Polen (weliswaar op een camping) door mij eigen eigenwijsheid. Er waren camperplaatsen maar ik wilde op het gras staan en ja dan komen er problemen als het gaat regenen. En dat deed het dus ’s morgens vroeg geen wegkomen aan. Autotje ervoor. Niets dus. Een traktor was op het land bezig dus was het ook geen optie. Uiteindelijk met een 4WD eruit getrokken met een aantal mensen in de 4WD want die kwam er ook niet door. Uiteindelijk gered. Een goede leer van de volgende keer zullen wij maar zeggen.

    Geliked door 1 persoon

    • Dat vind ik een goeie, ‘ s nachts niet, bij ons gaat die planning vaker mis. Ik snap dat je een mooie plaats wilde in Polen! En dan krijg je er nog gratis zo’n avontuur bij! πŸ˜„. Gelukkig liep het goed!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s