242. Liefde is verrassend

Twee kilometer verderop zitten honderd woon- en kluswinkels, we kunnen makkelijk fietsend. Dat gaat over brede fietspaden tussen bomenrijen. Door de groenstrook zien we woningen schemeren, in alle vormen en kleuren. De winkels bevinden zich in verschillende vierkante loodsen. Alles is groot, Amerikaans. Ik heb dit nooit voorzien, maar ik ben, door dit korte fietstochtje, verliefd geworden. Op deze stad.

Het wordt nog erger. We gaan lunchen in een café tussen de loodsen, naast de oliebollenkraam en een hamburgertent, met uitzicht op de woonwinkels. Wat hebben ze op de kaart? Een veganistische bonenschotel.

Op de achtergrond klinken Amsterdamse smartlappen. De serveerster is vriendelijk. De mensen op straat ook. Het enige puntje eigenlijk, is dat we de mode nog niet helemaal doorgronden, maar nieuw is dat voor ons niet:

We fietsen terug met een nieuwe stoel op het stuur, zo komen we ons nieuwe wijkje binnen:

❤ ❤