198. Eindeloos

In de late ochtend vlieden we naar de haven van Laaxum. Het voelt als varen, waar kun je ook beter touren dan door het Friese land. Een stille weg, met aan weerszijde panorama’s van glijdende stapelwolken bovenop een groene wereld waarin her en der een vierkant boerderijendak verschijnt. De nacht hiervoor sliepen we in Sneek, naast de beste horeca-tenten van Friesland: Lewinkel en Lewinsky.

Tillie, Rotterdams als ze is, voelt zich in elke havenstad thuis. Ook hier in Laaxum, waar de gehele aanwezige vloot op de foto aangemeerd ligt. Daar vangen ze de vette kibbelingen mee, die we met paprikapoeder en cola in het barretje kopen en weg laten glijden. Waarom gaan we nooit in Rotterdam zelf kijken? Dat komt door deze twee snuiten:

(De foto hierboven betreft een zoekplaatje.)

We zoeken voor hen de rustigste plekjes op.

Zoals onze volgende stop. Dat is een dorpje in Overijssel waar zelfs geen twee boten te vinden zijn, omdat alles en iedereen in de kerk zit, bidt. En dat doen wij ook, in onze camper dan, want we hebben nog geen mini-rok bij ons. Op deze moederdag danken wij Maria en Moeder Aarde allebei tegelijk, en eindeloos. Voor het leven, de mooie plekken en de avonturen die ons gegeven zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s