175. Auto- en dierenbranche

Auto’s staan er natuurlijk om bekend, dat ze geld kosten, in aanschaf, onderhoud. Maar als je voor het genot van lekker spenden gaat, kun je je misschien nog beter richten op díeren. En dan gaat het nog niet eens om zoiets exorbitants als een beugel voor het gebit van je paard. Nee, ik heb het over de kleintjes.

De jaarlijkse inenting staat voor de deur. Daar gaan we, met de twee katten en het hondje. Onze vroegere dierenarts jenste een spuit het katje in, 20 seconden later, 20 euro lichter en alles was klaar. Geen onderzoek. Want wat moet je met de uitkomst: wat niet weet wat niet deert.

In deze praktijk loopt men de diertjes grondig na. Gewicht, tanden, buikjes. De stethoscoop slaat uit, bingo! Onze katjes hebben een hartruisje. De dokter weet wel een vervolg, maar de keuze is aan ons: niets doen of, zoals wordt aangeraden, een doorverwijzing naar het dierenziekenhuis. Een consult bij een echo-gespecialiseerde dierenarts. 177 euro per katje. Yés, now we’re talking! Het voelt alsof van Gerven de roos raakt: onehundredandeighty!!!!

Maar dat is nog niet helemaal bull’s eye, meer moois in petto. Het is namelijk slechts een eerste stap op de weg van hartmedicatie, vervolgecho’s, psychologische hulp voor kat en baas, het opnieuw uitlijnen van de kattenchakra’s na de echo’s, enzovoort, enzovoort. We mogen natuurlijk zelf kiezen, maar we willen wel het beste voor onze liefjes en zeker niets nalaten en schuldgevoel ervaren. Dus met bedragen waarmee we moeiteloos auto-oplichters zouden kunnen omzeilen, pimpen we onze diertjes tot hun beste gezondheid, met graagte!

Net als bij ons hondje: er wordt niets aan afwijking geconstateerd. Hij begint pas twee dagen na het consult met prostaatproblemen. Dat wordt een nieuw onderzoek en een operatie. Onder die narcose kunnen ze gelijk het polijsten van zijn gebitje meenemen. Dat willen we graag, want februari is gebitsmaand bij de kliniek: 10 % korting. Het restbedrag geeft ons nog steeds een heerlijk gevoel.

Volgende week volgen de echo’s. We oefenen vast met stil liggen, want het zou wel zonde zijn toch, als ze mislukken.

Het autootje dat we na dit alles nog kopen kunnen, wordt prettig compact, en minder slecht voor het milieu. Wat me brengt op het volgende: het klimaat, daar zou ook eens lekker veel geld aan besteed moeten worden door onze regering. Heel veel succes, scholieren, met de klimaatstaking vandaag.

2 gedachtes over “175. Auto- en dierenbranche

  1. De tranen biggelen over mij wangen. Dit is zo herkenbaar allemaal 😂. Ons Joepertje was un het gebruik ook vele malen duurder dan de aanschafprijs. Zeker een factor 20! Maar ja, je geld moet ergens heen toch 😂. Je kunt altijd nog besparen op sport. Kun je toch die luxere warmteopmp met gratis isolatiepakket kopen die al op je verlanglijstje stond nog voor Diederick Samsom had uitgerekend dat het eigenlijk helemaal niet duur is allemaal 😁

    Geliked door 1 persoon

    • Hahaha, ja precies rollen ermee! En voor zo’n schat als Joepie niks te veel. Ik bestel die warmtepomp+ vanavond nog!! Daar is til gek op. En sporten nee inderdaad. Nou, of, dat schijnt ook te verwarmen?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s