116. The times they are a- changin’

De treinen waren anders, supersonischer. Mijn tijd op het platteland begon stadse veranderingen aan het licht te brengen. In die trein zat er wel gewoon die ene man die de binnenkant van zijn neus steeds wilde aanraken. En hij zat, zoals vroeger ook, naast mij. De helft van de aanwezigen hield geen mobiel of laptop vast. Dat verbaasde me wel. En ik was, met mijn 48, de jongste niet meer, echt niet meer, helemaal niet meer.

Ik was op weg naar de tandartsstoel. Na een minuut of vijf op die plek voelde ik me op mijn plaats: een ligstoel, fel licht waar je toch in kijken kon, systeemplafond, liggen met een opengesperde mond die, per ongeluk, langzaam dichter viel, was overal hetzelfde, waar ik hem ook bezocht had. Geluk overviel me. Van klein kind tot net-niet-meer-de-jongste-in de-trein: altijd met me mee. Deze mate van stabiliteit kon ik goed aan, waardeerde ik zeer.

De sauna-dag die volgde was een verrassende. Ik kon mij niet herinneren dat ik daar ooit rondgelopen had zonder detox-kuur onder de arm, slagroomrestricties, gezondheidsfantasieën, maaltijd-obsessies en snoepzin. Ik kon me eindelijk eens op de sauna’s richten, op de inhoud zeg maar. Een welkome verandering.

Hoe het dan met groente en suiker verder gaan zal, ontvouwt zich later wel. Deze fase omarm ik nu, levert andere vitamines.

3 gedachtes over “116. The times they are a- changin’

  1. Zoveel mooie momenten verziekt met wensen dat het beter was. Streven naar een onhaalbare perfectie. En pas bij de acceptatie van die imperfectie komt het echte beleven en genieten van het moment. Het is eigenlijk niet moeilijk, maar waarom moeten we eerst zo oud worden voor we het zien? 😂

    Mijn treinervaringen daarentegen zijn heel anders, vooral in spitstijd. Genadeloze confrontatie met een voorbije tijd. Opeens ben je oud, lomp en uit de mode. Je kracht wordt opeens je zwakheid. Toch maar liever twee treinen later voortaan 😂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s