35. Voedt goed!

Qua gewicht en omtrek blijf ik precies hetzelfde mens. Nou, toegegeven, zwaarder en breder. Logisch, een verjaardag gister, met lunch, twee taartjes en hapjes. Daarna een bezoek aan mijn vader met snoep, soep en ijs. Het is mij niet meegevallen alles weg te kauwen. Daarbij is, in de nasleep van de vakantie, de suikerpot weer aangevuld en eet ik koekjes as we speak. Het campertje mogen we met 1000 kilo gaan bepakken, inclusief onszelf. Op een gegeven moment moet ik dus toch gaan remmen.

In dit geval, en dat is heel bijzonder, is er ook een zonnige kant opgestaan in mijn hele gezondheidsverhaal. Ik ben bijna elke dag in beweging, lichtjes aan het sporten. Dat ligt aan jullie. Dus heel veel dank. Een rechte rug, sterke benen, mijn billen twee keer zo groot. En vooral, het kraakt niet meer zo, binnenin mij. Het loopt soepeler, geolied. En ik voel me sterker. Dat allemaal in een week of vijf!

Die voeding, dat gaat niet. Ik weet niet hoe dat kan, maar suiker maakt mijn léven zoet, in plaats van mijn eten. Tenminste, dat denk ik. Alsof suiker, net als alcohol, een vrolijke en nodige toevoeging is. Of onthouding het leven saai zal maken, uitgehold, droog, pinnig. Echter, ik ben er van overtuigd dat die overtuiging niet klopt. Ik dacht dat namelijk ook over de sigaret. En dat is zo na een decennium wel over.

Dus het zal er toch een keer aan gaan, dat onderdompelen in zoet, en in vet, en ook in zout. Het zou een klein, heel klein dipje mogen worden. Ik denk dat het mijn gezondheid ten goede komt, minder krampen hier en daar. Maar misschien geef ik voeding dan wel te veel credits en zal ik toch medicijnen moeten slikken. Het is zo’n hype nu hè, en de adviezen zo overvloedig tot en met tegenstrijdig aan toe. Maar zonder kurkuma schijn je het sowieso moeilijk te redden. Dat weet ik nu wel.

Alles op zijn tijd. Geleidelijk. En dat het mis mag gaan. Ja, het doel is: genoeg gezonds binnen krijgen. Groente, fruit, bonen, noten. Dat er niet zoveel plek meer is voor het andere. Dag voor dag. Ik ga het zien, het suikerarme bestaan. En hoe dat is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s