36. Jury

Vandaag staat in het teken van de paardensport. Epie de fjord, eet niet zoveel, want ze krijgt niet zoveel, maar beweegt nog te weinig. Net andersom dus dan haar mensje (zie blog 35.). Ze moet in beweging komen, en daarvoor heb ik een bijrijdster opgezocht. We gaan nu voor het eerst samen aan de slag.

Epie vindt het pret. Ze rent de bak door, verstopt zich in hoeken, galoppeert er weer uit, gooit eigenlijk alles eruit wat erin zit, een grote lach op haar snuit. Er verzamelt zich een publiek eender aan dat van Ireen Wust, die tegelijkertijd een gouden medaille aan het opstrijken is. Bedaarde paarden komen naderbij en steken hun hoofd wat verbaasd de bakrand over, in navolging van hun mensen. “Ach en wee, steunt het, wat een wild paard, hoe moet daar toch ooit iemand op”, spreken mensenogen boekdelen.

Ik pak de zweep en probeer het gebeuren te tomen, in goede banen te leiden. De omringende mening te veranderen, Epie keurig rondjes te laten lopen, het toonbeeld van goed paardenleiderschap te zijn. De bak is nat, de bak is groot. Mijn laarzen zuigen de plassen in, modder op mijn gezicht. Ik zweet, ik ren, ik bezweer. En prachtige Epie loopt mee, zo nu en dan dan.

Dat was enerverend! Voor vandaag zit mijn sport er dubbel en dwars op. Maar er volgt vanavond nog ontspanning, gelukkig. Ik mag een yoga-les inhalen. Moet u even proberen wat we deden, of wat we niet deden: kleermakerszit, dat is eenvoudig. Handen plat op de grond, naast je benen (dat vind ik al heel moeilijk, mijn armen te kort of romp te lang), en duw jezelf omhoog. Benen van de grond. Klap nu twee keer in de handen. Dat laatste verzin ik, maar de opdracht zit wel zo’n beetje in die range. De juf kon het. Punt.

Morgen een saunadag, alweer. Dan worden er even geen zware eisen gesteld, geen leiderschap geëvalueerd. Geen beoordelingen aangetekend. Dan heb ik een dag vrij van deze eigen hersenspinsels. Ik hoef alleen mijn buik in te houden, een dagje maar (Eerlijkheid gebiedt me te laten weten dat ik die buik niet in ga houden hoor, gelukkig niet, maar ik vind het zo’n passend blogslot, en vroeger zou ik het gedaan hebben. )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s