21. We gaan ervoor

Tillie is bang voor loslopende honden en ik voor bergen. Twee karakteristieken van dit paradijs. We gaan er niet voor uit de weg, we gaan de natuur in, sporten. Er liggen 321 wandelplattegronden in het villaatje. We pakken de bovenste en hup van ons huis de hoogte in.

De eerste splitsing is bovenaan, en dan? Tillie leest voor van de spaanse routebeschrijving: bij het eerste geitje rechts.

Ons spaans zit nog in de ‘como estas muy bien-fase’. Dus misschien leest ze het te interpretafief. De geit helpt ons niet verder, na een beleefd how are yóu gesprekje neemt zij of hij afscheid en moeten wij een gokje wagen.

De kaart is schetsmatig van aard. Bergkammen, bergweggetjes, dalletjes en de rode lijn die we moeten volgen vallen niet te combineren. Het geeft niet. We hebben de zon, we nemen d’r helemaal op. Wat een geluk. De zee is nooit ver weg, de honden wel. En de bergen deren me niet deze keer.

De kaart voorspelt vijf uur van wandelplezier, maar na die tijd zijn we op de helft, misschien dan, want waar we ons bevinden staat niet op de kaart. Een piepklein zeedorpje, o, o, wat mooi. We gaan de bergen niet meer in, maar langs de weg terug. Nee we zijn de liftleeftijd voorbij Til, een autobus die twee keer per dag gaat doen we ook niet meer. We zitten in de taxi-fase, waar je wat eenvoudiger kunt opvliegeren.

Het laatste stuk lopen we weer. Een hond komt op Tillie afgeblaft. Gewoon een huishond met band. Dan nog even boodschappen doen met het peperdure autootje, dat we moeilijk ongebruikt kunnen laten (zie blog 20). We zoeven het dorpje uit, zo een afdaling in met bochten zonder vangrail. En het schemert. We wisten het wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s