13. Gaat ze wel, gaat ze niet

Toch heel goed hersteld weer, ga ik meedoen met de ochtendtraining. In de verte reflecteert de neongroep op de zessprong in het bos. Het zijn er lang geen 100 meer. Ons sub-groepje bestaat nu uit drie deelnemers, plus de juf. Die laatste weet mooie bosweggetjes. Onderweg doen we oefeningen. Mijn hart doet nooit zo overdreven. Nu wel, en dat hoort zo volgens de juf: kort, maar sterk belasten, niet plotsklaps stoppen. Daar wordt een mens, en het hart, sterker van. Ze doet de oefeningen telkens net wat anders. Zodat geen spiertje lui hoeft toe te zien. Het gaat zo snel voorbij. We komen een grote groep joggers tegen. De meesten de uitputting nabij. “Zo hoort het eigenlijk”, denk ik. “Zo hoort het niet”, zegt de juf. Het kan wel lekker zijn, maar blessuregevoelig, en niets mis om met een beetje beleid met het lichaam om te springen.

Verder is het weer een gezellige familiedag. En wat dat nog meer met zich meebrengt is ondertussen misschien duidelijk. Kijk, ik hoef echt niet af te vallen. Nou ja, net onder 70 is leuk. Maar daar mag ik wel een jaar, twee jaar over doen. Het niet kunnen laten staan van lekkere dingen…. , dat wil ik wel anders. Thuis heb ik niks, maar waar ik ook op bezoek ben, eet ik de voorraden op. Deed óns bezoek dat nu ook, maar nee, ik schil dat appeltje.

DSC_0136.JPG

De volgende dag brengen we geheel door in de sauna. Tenminste, even vliegensvlug naar de paarden gefietst, maar dat was het. En druk in de sauna! Ondanks mijn ervaring viel er niks te slalommen in het zwembad. Maar zweten telt toch? Nee, eigenlijk had ik moeten fietsen vanochtend. Voor het eerst in deze sportperiode ervaar ik spierpijn, door de net-even-anders oefeningen van gisteren. Dat geeft een sportgevoel, te midden van het grote warme niks-doen. We eten niet meer dan een soepje; de gerechten dragen bizarre prijzen. Zo vindt er enige compensatie plaats.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s