311. Verschuivingen

De laatste rolkoffertjes en overgebleven Portugese kleden moeten plaats maken, ons huis uit, de markt op. Want er wordt verbouwd:

Eén slaapkamer wordt opgedeeld in twee, en daarbovenin vides getimmerd. In deze tijd is er eigenlijk geen bouwvakker te vinden, maar wij hebben er maar liefst twee stuks van. Met spierballen, tattoo’s en heel erg lief. Wanneer ze horen dat de kamers voor pleegkinderen worden, kunnen ze ineens een paar weken eerder; één van de twee is zelf een pleegkind geweest. Ze maken er iets prachtigs van en wij ruimen intussen dus op.

We willen toch wat overhouden aan onze marktkoopvrouwcarrières dus kiezen we niet voor de kringloop maar stallen onze spullen op de markt in Hemelum uit.

Zoals de traditie immers is, verdienen we nu ook weinig. Net genoeg om de entree voor onze standplaats eruit te halen. Lang niet voor de spullen die we er zelf kopen alsmede de benzine, cappuccini, babycino, wortelcake, zoete aardappelfriet met geitenkaasmayo (ja, het is een híppe markt) en het diner aan het strand in Lemmer.

En morgen toch naar de kringloop, definitief afscheidnemend van onze loopbaan in de zakenwereld.

Daarna volgt er weer een keer een heuse campervakantie van katten, kind, het hondje, en Til achter het stuur. Een rondreis door het nabije Europa, als de kleurcode het wil. Kunnen we inspiratie opdoen voor de inrichting van de nieuwe kamers die begin september klaar moeten zijn. Een nieuw hoofdstuk!

4 gedachtes over “311. Verschuivingen

  1. klinkt goed allemaal, heel veel plezier en goede reis! Wat de kleurcode betreft heb ik zo m’n twijfels, maar dichter in de buurt maken jullie er ook vast een feestje van!

    Geliked door 1 persoon

  2. Wel dapper hoor, rigoreus de schepen achter jullie verkocht en meteen opgegeten ook maar. Ik volg met grote belangstelling. Niet in het minste het slalommen tussen de kleuren in Europa 🙂 .

    Jammer dat je de bouwvakkers niet mag knuffelen, ze verdienen het!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s