234. Huishouden

Om je huis te verkopen moet je kunnen schoonmaken. Terwijl ik bezig ben, is Til aan het regelen. Zij doet de aankoopzaken voor een nieuw huis: hypotheek uitzoeken, overeenkomsten lezen, papieren op orde brengen. Zo ziet onze week er dus uit. Als we thuis zijn dan, ons huis wordt veelvuldig aanschouwd. En ondertussen rijden wij rond in de camper. Met de dieren, van werk naar stal naar parkeerplaats en uitlaatplek:

Meestal kook ík, maar als we aan het eind van deze enerverende week weer eens thuiskomen, doet Tillie het. Ze is van de landelijke, wat robuuste stijl. Een receptje uit de losse pols: men neme, bijvoorbeeld, een rode kool, snijdt die in 4 min of meer gelijke stukken en blancheert ze voor een moment. Ik vind het best fijn dat er vandaag op de biologische moestuin met permacultuur ook wat anders te oogsten valt: Til maakt salade. Dat is makkelijk, ze schudt er drie druppels water overheen en een dot knoflooksaus. Het smaakt voortreffelijk. Mijn bord is bijna leeg, als er er vanachter een klodder saus acht trillende poten vandaan komen gevouwen. Een dikke prop in het midden (door het slurpen van die knoflooksaus veronderstel ik) maakt het dan gewoon een hele forse spin. Uit angst voor mijn vork begint ie over mijn bord te verplaatsen. De koelkast al overleefd hoeft hij zich nu ook geen zorgen te maken: mijn eetlust is met een schreeuw voorbij. Til zet hem snel buiten, snapt er niets van, maar schoonmaken is een vak.

Desalniettemin deze interruptie, kan onze rust toch doorzetten dit weekend: de berichten van de aanschouwers zijn gewoonweg positief. Daarover een andere keer weer meer; ik moet de groente-la nog soppen.

6 gedachtes over “234. Huishouden

  1. Spinnen in sla en dat op je bord! Vreselijk!!! Wij hadden nogal eens slakken en die had je er echt niet allemaal uitgewassen! Maar dat deerde me niet zo. Maar spinnen! Nou moet ik zeggen dat zoon Jos een trauma overgehouden heeft van groene rupsjes op zijn bord en die kwamen uit de broccoli. Dat heb je als je een groentetuin hebt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s