167. β™£οΈπŸš΄β€β™‚οΈπŸ„β€β™‚οΈπŸ’ƒ

Omdat 2018 natuurlijk in theorie een sportjaar is geweest, sluiten we dat gepast af. We binden de mountainbikes aan de camper: we gaan 35 kilometer aan groene paaltjes volgen, fietsend. Tillie gaat een beetje pissig mee. Vanwege de regen. Ietsje hoor, het zou maar O mm regenen.

We gaan niet ver, maar belanden in een andere wereld. Bospaadjes en kleine boerderijtjes. We hoeven onze versnellingen niet te schakelen deze route. Tillie’s hele lichaamshouding, stembuiging, toonhoogte is al snel doordrenkt van een grote opgetogenheid. Het wonder van de natuur en van sporten.

Nou ja, sporten, het gaat rustig aan hoor. Stil door het bos. Tot gerinkel en een stem. En een gil van mij. Er wil iemand langs. We schrikken van elkaar. “Sorry, sorry”, zegt hij. “Ja, ik wil je al heel lang voorbij.” Daarachter komt Tillie aangefietst, nu is ze nΓ³g vrolijker. Ze had mij heel rustig zien fietsen. En die snelle jongen kon me niet voorbij, wat hij ook probeerde. Ik merkte daar niets van en Tillie moest te hard lachen om mij te kunnen waarschuwen. Maar nu doet ze dat wel: “Er kΓ³mt er nog één!” roept Til. Ze is het zelf en heel erg tevreden.

Tijdens de laatste groene paaltjes bespreken we dat we dit in 2019 blijven doen. Regelmatig. En dat we er dan evenementen van maken, waar mensen kunnen aansluiten en mogen inhalen ook.

De roest wegwerken. En dat gaat ook met ons campertje gebeuren. We zijn d’r voorlopig kwijt. Goede voornemens komen makkelijk aanwaaien: meer klaverjassen, meer stijldansen, meer moubtainbiken en vooral samen zijn. Veel geluk in het nieuwe jaar!

5 gedachtes over “167. β™£οΈπŸš΄β€β™‚οΈπŸ„β€β™‚οΈπŸ’ƒ

  1. Mooie voornemens. Wij gaan komend jaar geen zooi meer ons huis in sjouwen. En ook niet krijgen. Nou ja, proberen dan. Uitvoering is niet onze sterkste kant .
    Ik heb ook even gedacht aan meer sporten, maar gelukkig kan ik dat nog lang niet 😁. 1 km lopen is tegenwoordig al grensverleggend.
    Hoe dan ook, veel succes met de sportevenementen. Met jouw inspirerende enthousiasme kont er vast veel volk op af!

    Geliked door 1 persoon

    • O dat is een heel fijn plan, van de spullen! Ja nee uitvoering evalueren we over een jaar wel toch πŸ™‚ lekker om sporten achterwege te laten. Maar jullie gaan gewoon weer veel wandelen, hoe bedoel je dan niet sporten! Al snel weer meer dan 1km!!

      Like

  2. Ik word altijd vrolijk van jullie verhalen! Dankjewel! Ik loop hooguit een half uur per dag. Maar dat is nu logisch! Geniet van het komende jaar zoals het afgelopen jaar! En vooral van elkaar!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie