163. Inburgeren

De mooie dingen van het leven in Nederland vertonen zich zich nu eerst nog fris en dierbaar, glanzend zelfs. De stress is op afstand, we lachen makkelijk. Weggaan maakt thuis mooier, dat blijkt. Even kijken voor hoe lang.

Zo zijn alle dagen niet geweest hoor. Eén dag heb ik opgemaakt aan een spelletje op mijn telefoon. Blast. Bij een leven of 100 kreeg ik zoveel hulpmiddelen die het vervelend makkelijk maakten; er was niks meer aan. Ik moest het wel, helaas, verwijderen. Want het was lekker van de wereld. Aangedaan door het overlijden van een lief, fijn familie-lid, bood het ook nog eens rust, overdenken.

De dag erna heb ik de boel weer opgepakt, in een schoorvoetende kerstsfeer:

Alle spullen voor de markt zijn nu uitgepakt, geprijsd, ingepakt! Morgenochtend heel vroeg gaan we ze dan weer uitpakken, in een kraam. Het wordt mooi weer: zon, – 3°. Daarom plakken we er een campernacht aan vast.

4 gedachtes over “163. Inburgeren

 1. Staan jullie dan op een kerstmarkt ofzo? Die zijden stoffen kopen begreep ik eerder al niet zo goed! Schrijf er (privé misschien) eens over! En waar staat dan zo’n kraam? Leuke gesprekken gehad,? Beetje goed verkocht?

  Geliked door 1 persoon

  • Ja tante Agnes, op een kerstmarkt! Dit weekend. Heel leuk en spannend. Maar het wordt goed weer en vast gezellig. De verkoop zien we wel, of dat gaat 😀. Het zijn kleden, dekens, spreien, broeken (ook zijden) , kaarsen en nog veel meer. We hebben er zin in!

   Like

 2. Kerstmarkten zijn leuk. Ik had leeuwarden en deventer dit jaar op mijn lijstje staan, maar het is nog niet veantwoord met het voetje. Vokgens jaar maar proberen…
  Gelukkig heeft niet iedereen zijn enkel gebroken. Er komen vast veel mensen . Ik wens jullie veel klandizie. En een heerlijk deja vu gevoel in de camper!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s