152. Werelden

De volgende dag in Praia da Rocha is de zon losgebroken. We beginnen met koffie op het strand en gaan dan door de branding schuieren, schelpen en stenen zoeken. Ik raak vanzelf door, beland onder golven, ga er lekker in mee.

Ook vandaag doen we de dingen die ik hier elf jaar geleden met mijn moeder gedaan heb. (blog 151. Mama.) Ik klim dezelfde steegjes en trappen, eet haar smaak ijs. In het winkeltje verkopen ze gewoon nog haar vest. Ik koop er nu ook één, met schoudervullingen en al.

Heerlijk om op deze plek te zijn. Ik zou hier lang kunnen blijven, in dit gevoel wentelen. Dan zou ik aan een surfcursus gaan deelnemen, zoals mijn moeder en ik toen.., nee dat laatste is niet waar natuurlijk 😀, maar ik zou het nu doen. Het voelt zo fijn samen hier.

En wat ik tegenwoordig waarderen kan, is een toeristenoord. Ik zie het zalige pretentieloze ervan: zon, goed eten en een turquoise zee met gele rotsen. Het ontslaat me van het gevoel bijzonder te moeten zijn. Alsof het leven bijvoorbeeld pas goed is in een onontdekt en ongerept baaitje. In een onderkomen in juiste, hippe kleuren met bijehorende inrichting. Als ik mijn gevoel maar een beetje voel, als er warmte is samen, is het goed, waar dan ook.

Op de derde dag, ga ik dan toch afscheid nemen van de mooiigheid hier. Op naar Brauw-sauw-sjauw, gokken we, je schrijft Barrao Sao Jao. Daar is morgen een hippiemarkt. Als we er om half vier aankomen zijn er misschien wel 150 gezellige hippiebusjes geparkeerd, in een ongelooflijk lieflijk dorpje. En het stroomt nog steeds binnen. Het volgende feest, wat een mooi leven!

3 gedachtes over “152. Werelden

  1. Oke, als je over de hoofden kunt lopen is het misschien te veel van het goede, maar een beetje toerisme geeft wel schwung aan een plaats . En voorzieningen. Zo’n authentiek, maar leeg en oerend saai dorpje, omsat iedereen siësta houdt of in de supermarkt 25 km verderop loopt, is ook niet alles. Juist in zo’n verlaten oord voel ik weer dat ik toch wel een soort stadsmens ben. Dat hutje op de hei is fijn, maar toch liever niet voor altijd 😀. Succes op de rest van de reis.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s