146. Verder en verder

In de ochtend stroomt de drukke camperplaats het land verder in. Na drie dagen gezelligheid zijn wij er ook aan toe. We gaan de rust weer in. Maar eerst nog naar een watertappunt en dan naar de supermarkt. Hierna cirkelen we een berg af. Een drukke parkeerplaats, met een rustig weitje verderop. In dat laatste gaan we staan. We mogen hier de nacht niet blijven blijkt, op de parkeerplaats ook niet. Maar we pakken het mee hier. De bergen zjjn ruig, de mensen ver. De katten verdwijnen een richel in. Geen gps bereik hier. Ze zijn vrij. Wij ook, kijk:

Maar verder moeten we, op zoek naar een slaapplek. We roepen de katjes, hard door de vallei, en een minuut later staan ze gezamenlijk paraat voor de camperdeur. Dan komen we al uit bij de zuidkust van Portugal. Sagres. We rijden een camperplaats op. Hier kunnen 100 campers. We parkeren wel, twee minuten later rijden we weer verder. Rust. Dat vinden we op een klif, ook hier een prachtig strand eronder. Na het terugkomen van de wandeling zien we het bord naast onze camper: verboden voor campers.

Zo komen we aan bij het zuidwestelijkste puntje van Europa. Hier stopt de weg, verder kan niet. Overal zee, en dit:

Heel prachtig om de dag mee af te sluiten. En we mogen hier zelfs slapen, heel rustig. Het advies is om te draaien, met de camper-kop tegen de wind in te gaan staan. Omdat het hier ’s nachts hard waaien kan. Maar dat doen we lekker niet, verplaatsen dat is klaar.

2 gedachtes over “146. Verder en verder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s