134. Rechtsaf

We hebben besloten het anders te doen, het mooie weer te volgen. We gaan niet in een rechte lijn naar Portugal. In Spanje aangekomen, slaan we gelijk rechtsaf, om hier de kustlijn te volgen. En daar zijn ook gewoon Pyreneeën hoor.

Maar daar weet Til wel raad mee. Ze begint weer door de bergen te zwieren. Eerst keurig 90, maar het gaat zo lekker, de smaak helemaal te pakken glijdt ze de 110 in, het maximum hier. Als extra uitdaging probeert ze de remmen niet te gebruiken, maar af en toe op de motor te remmen. Helemaal niet gek, met dat busje van ons moet je de remmen misschien niet te zwaar willen testen.

In onze ooghoeken verschijnt iets geels. Een hesje, op een motor, policía. De agent maakt een trappende beweging met zijn laars. Of we de remmen ásjeblieft willen gebruiken tijdens het suizen. En er vandoor stuift hij. Tillie vindt het belachelijk : “Hij snapt mij niet, hij weet niet hoe ik rijd!!” Maar ik ga hier nog vaak heel blij aan terugdenken en zal het Til ook zo snel niet vergeten laten.

6 gedachtes over “134. Rechtsaf

  1. Wijs van oom agent. Mijn chauffeur had eens gelezen dat remmen op de motor goed was in de bergen. Het schrapende geluid hoorde je in het dal helemaal 😀. En we moesten diezelfde reis nog de auto laten reparen in Italiaanstalig Zwitserland omdat ie de pas niet meer over wou….
    Ik weet niet hoe jullie Portugees is, maar als je zoiets kunt voorkomen zou ik het doen. 😂😂😂

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat leuk om jullie verhalen te lezen!

    Remmen op de motor in de bergen is prima, maar je moet natuurlijk ook wel je remmen zelf gebruiken. In ieder geval zodanig dat het toerental van de motor niet to hoog oploopt. Overigens gelden in Spanje andere (lagere) maximum snelheden voor campers. Dus misschien gaf oom agent aan dat het ook iets te hard ging :).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s