114. Holland

Eigenlijk zijn we er wel aan toe, meer dan klaar voor zelfs. Het voelt als voor het grijpen hoor, maar het is wachten.

Ook de bus is bijna klaar om te gaan. We hebben nog een vloertje gekocht, en een klusdag afgesproken. En we willen nog wat dierenspullen aanschaffen: zwemkleding, rugzakken waar ze zelf in kunnen liggen tijdens trips, de lekkerste campermandjes, van die dingen.

Over de voorbereidingen en de reis zelf mag ik columns schrijven voor een gratis woensdag-nieuwsblad in deze streek! Wij op onze beurt volgen de columns van Nathan. Een Australisch katje dat bijna dagelijks in zee zwemt. Dan weten ze hier thuis een beetje wat er straks op hun reisprogramma staat. (hier de instagram naam: nathan_thebeachcat).

Het wachten valt míj misschien nog het zwaarst. Om dat het hoofd te bieden, onderneem ik lange mountainbike tochten. Ik hoef de pijltjes maar te volgen, ze starten bijna voor de deur.

50 kilometer gaat vanzelf. Komt van de suiker. Mijn buik, die in de weg zit, belet niks, ook geen appeltaart met slagroom. Er komt daar een ouder stel binnen, zingend, met bloemen. Lang zal ze leven. Voor de serveerster die morgen jarig is. Terwijl de vrouw het boeketje bij de toekomstige jarige in de handen drukt, klaagt ze: “we hebben niks anders dan jarigen deze maand”. Uit schuldgevoel maakt de ontvangster snel twee koffie. Ook draait ze als antwoord op de “hoe-oud-word-je-nou-vraag” de twee getalletjes nog even om. Heerlijk, zo kan ik voor vertrek nog even in geuren en kleuren genieten van hollandse folklore. Die gelukkig en noodzakelijk, ondanks ons bizar kabinet, ook voor Lili en Howick te aanschouwen en/of te bezigen blijft.

2 gedachtes over “114. Holland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s