104. Vakantiegangers

Til en ik zijn geen vogelaars. “Kijk daar, een roofvogel. Misschien een buizerd of een valk”, zegt iedereen wel eens op zijn tijd. Zo ook wij. Maar we mogen in deze vakantietijd toch babysitten op een stelletje vogels. Voederen, zwembad schoonmaken en een uurtje vrij vliegen, niet te ver af laten dwalen. Zoiets staat er in het handboek.

Na de kennismaking duiken we nog even het naastgelegen vogeltjesmarktje op. Dieren hebben ze niet hoor, tijdens deze hittegolf. Wel heel veel tassen. Ik zie een rolkoffertje met een gezellig retro-dessin. Meer iets voor in het vliegtuig dan in de camper, maar zo leuk, dat ik ik ‘m toch wil. Ik scan de dessins. “Waarom neem je ze niet allemaal?” spoort de koopman me aan. “‘ t is geen geld, jij blij ik blij, en als je wilt: ik heb er nog duizend liggen”. Het gaat even door me heen, allemaal… Dat je dat zomaar zou kunnen doen. Dan doe ik het en nu heb ik ze. Geen 1000 hoor. Maar een dozijn met een leuk dessin.

Dit betekent dat me, geluksvogel, een nieuwe vrije toekomst opent: winkelier vanuit de camper. Ik heb nog een paar dealtjes nodig om het magazijn te vullen, een oude kassa erbij en off we go. Als we ze niet slijten, maken we er dierenmandjes en vogelnestjes in. En gaan we uw kanariepietjes, eekhoorntjes, kittentjes, enzovoort mobiel verzorgen, tijdens uw vakantie, bon voyage.

2 gedachtes over “104. Vakantiegangers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s