100. Oud

Ik weet natuurlijk wel dat je honden niet in auto’s achterlaten mag, en ze niet overdag over het asfalt moet voorttrekken. Maar moet ik hier ook een stokje voor steken?

Facebook leert me veel, dit niet.

Wat ik ook heel graag zou willen leren is hoe je een mugloze nacht door kunt brengen. Ik heb wel eens gehoord dat je het ze vriendelijk, met alstublieft erbij, kunt verzoeken. Heel wat creaturen verleid je zo tot gehoorzaamheid, onze muggen niet.

Onze ramen hebben horren en wij een laken. Veel te warm worden we en dat vinden muggen lekker. Zoemen ze om ons hoofd, dan hebben we ze! We slaan wild om ons heen en zij zoeken een plekje op de muur achter het bed. Wij buigen ons naar hun oortjes, doen het verzoek en ja hoor: weg.

Als we bultig en krabbend toch het electrische tennisracket tegen ze aan vleien, vliegen ze tussen de mazen door. Batterij op. We hebben alleen oude batterijen in huis, die in plaats van weggegooid worden, toch weer bij de voorraad raken. Zo blijft alles bij ons in leven, krijgt een tweede leven, en een afterlife.

2 gedachtes over “100. Oud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s