79. Hulp

Buienradar gidst me de postwijk door. Wanneer het droog is, krijg ik het advies thuis te blijven. Wanneer ik dan eindelijk mag van buienradar begint het na vijf minuten te regenen. En ook niet zomaar! Ik kan niks anders dan mij er aan overgeven, en wat is er lekkerder dan dat. Ik lunch ook gewoon, ga er net nog niet bij zitten.

Onderweg krijg ik wel goede tips van de bewoners die ik aantref. “Heb je geen regenpak?”, “Kijk je niet op buienradar?” Eén mevrouw wil mij een jas geven. “Stop je ‘m de volgende keer weer in de brievenbus.” Mooi hè, die baan van mij: zoveel brievenbussen, zoveel mensen. Dat verveelt nooit. Ik kom ook weer langs het zwembad vandaag. Dat vind ik toch over the top.

Ik heb mij nog even bang gemaakt. Of de post niet verregenen zou, zo in het bakje voorop. Dat blijkt helemaal niet te gebeuren. Bijjna elk poststuk is in plastic gevat. Dat vind ik wel heel erg erg. Ongelooflijk zelfs, en stom.

Na nog wat paardengeluk hebben we de camper ingericht. We gaan weer met zijn allen op vakantie. Ricky weet al niet beter. Maar de katjes gaan pas voor de tweede keer mee. Ze hebben nu allebei een mobieltje, met een abonnement erbij. Als ze de weg kwijt zijn kunnen ze appen. Zo goed voorbereid, gaan we gerust op pad. Bij aankomst springt Lucius gelijk de wijde wereld in. Tarq wil eerst een kauwstaafje voor hij uit een diepe camperkrocht tevoorschijn komt. Maar dan:

Geen houden meer aan.

Een fantastische plek, diep in de achterhoek. De mannen brengen het gebied in kaart. En wij volgen hen via de gps op ons mobieltje. Dan zegt het mobieltje dat ze bij de oprit van de snelweg schuieren. En dan zie wij ze voor onze neus in de weelderige natuur. Het is net een dure versie van buienradar.

2 gedachtes over “79. Hulp

  1. Pingback: 80. Trippen | wellaway

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s