60. De uitslag

Het yoga-en gaat lekker. Ik kom met mijn handen bij de grond, en kan eindeloos op één been. Maar de ontspanning is inspannend. Ik dwaal af naar morgen. Dan is het postbezorgdag. En er is één huis met drie vrije-uitloop-honden. Ik heb er nog nooit wat in de brievenbus durven stoppen. Daarom bel ik hun baasje, om tot een oplossing te komen.

Aan de telefoon wil hij mijn zorgen wegnemen, vraagt me op de koffie en zegt: “Het zijn lieve honden. Ze doen niks. Alleen als je een man bent, met een lage stem enzo”. Stelt me dit gerust? Tijdens de yoga-ontspanning helemaal niet. Hoe gaat de hond mij zien? Ik ben wel wat lesbisch mannelijk. En mijn stem? Als ik zing is die nog lager dan een bas, anders klinkt het heel erg vals. Morgen wordt het warm en ik heb een nieuwe bloemenrok, al zo lang wachtend in de kast. Zou dat bijdragen aan een veilige afloop? En is dat safe op de fiets? Als de rok niet helpt, er toch gebeten gaat worden, dan is het in fladderende stof. Ik kom er vooraleerst niet uit toch.

Ik denk ook aan de katjes. We gaan naar een leuke plek straks, met de camper, en ik wil ze graag meenemen. Hoe vinden zij dat? Zijn ze liever bij ons of liever thuis? We gaan het gewoon doen, dan weten we daarna weer meer.

Waar ik helemaal niet meer aan denk tijdens de ontspanning, is wat er gister gebeurd is. Eindelijk is ons campertje de brug op geweest. Spotlight erop, en de monteur begint een drumshow. Wat een leuk vak, monteur, ik heb daar geen weet van gehad. Met metalen sleutels sloeg hij de maat op het chassis, op zoek naar doffe tonen en dwarrelend ijzer. Hij was niet blij met het resultaat, applaus niet op zijn plaats. De diagnose luidt: veel roest en voor de volgende APK moet er gelast worden.

We zijn wel van slag geweest. En gaan de camperdealer nog met zijn neus op de feiten duwen. Maar onze camperneef stelde gerust. Hij zal ook kijken, maar zo’n camper kan met lassen nog decennia mee. En dat willen Til en ik, want we zijn nog geheel in de wittebroodweken met ons campertje. We gaan ervoor, for better and for worse. Als het met de post goed afloopt of course.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s