38. Rotterdam

Nou, ik heb het er goed van genomen, en nog. Van sportvrouw naar sportvrij. Terwijl ik gewoon mijn dagelijkse taart blijf eten. Ik heb ‘m net weer op; het valt me wel steeds zwaarder. Het gaat om een appelgebak in het oogziekenhuis, waar we met mijn schoonvader zijn. Het eten was een opgave. Dit ziekenhuis heeft wel een ander voordeel. Ik probeer me er doorheen te hypochonderen, maar vind geen houvast. Ik kan mij aan geen ziektebeeld vastgrijpen, mij niets toe-eigenen. Ik tast in het duister in dit woud van voor mij vreemde aandoeningen. Naast een klein, onvervuld en griezelig gevoel, scheelt me dat vooral een hoop psychische-achtbaan-verschijnselen. En als ze mijn schoonvader goed helpen vandaag is het op de taart na een top-ziekenhuis.

Vanmiddag en vanavond ga ik ook niet sporten. Om de hoek van het oogziekenhuis zit mijn opleiding. De school die me mijn ogen moet openen op het gebied van gezonde voeding. Ze halen, vanaf september al, van alles uit de kast om mij te onderwijzen. En daar gaan ze ver in. Ze halen het helemaal uit Japan. Eerst hebben we alle voedingsmiddelen van yin naar yang geclassificeerd. De beste voedingsmiddelen bevinden zich in het midden van die schaal. Daarna hebben we ze nog eens gesorteerd op basis van 5 seizoenen. Wat er vervolgens uit komt rollen, is: zilvervliesrijst, pompoen, wortel en bonen. Zeewier ook. En daar leer ik mee koken. En Tillie moet dan mee-eten. Ze leren me ook: stop altijd iets zoets in je maaltijd, dan wordt het pas lekker. Dat snap ik natuurlijk. Ze gebruiken daarvoor weer andere ingrediënten dan ik gewend ben. Suiker is sowieso veel te yin, dat doet niet mee. Nee, zij zoeten met een ui, of een pompoen. Zo kom ik op nieuwe ideeën. En ben ik nog aan het twijfelen wat ik nu in mijn koffie moet doen.

Wat ik wel al weet is dat ik weer in beweging wil komen. Ik mis mijn zwembad, mijn fiets en ben er weer klaar voor. Mijn diepe yinne fase ga ik wat veryangen, tot aan het midden toe. Nou ja, dat soort dingen leer ik dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s